top of page

Information om Covid-19

Vi följer alla riktlinjer

Vi följer noga de riktlinjer som kommer från Folkhälsomyndigheten. I dagsläget finns ingen rekommendation om att butiker ska stänga och vi ser det som vårt samhällsansvar att hålla öppet för att våra kunder ska kunna fortsätta handla det de behöver. Vi har ett stort sortiment och stora ytor, så det ska inte vara några problem handla ansvarsfullt hos oss.


Vi gör vårt bästa för att minimera smittspridning i vårt varuhus genom att sätta upp hårdare riktlinjer för personal att stanna hemma vid minsta symptom och vara extra noggranna med hygienen. 


Vi vädjar till våra kunder att inte besöka oss om ni har symptom till sjukdom, skicka då hellre en vän för att handla och ställa varorna utanför er dörr. 

Hjälp oss att minska trängseln

 

Du kan hjälpa oss med att minska trängsel i butiken genom att komma på dagar och tider när det normalt sett är färre kunder och undvik de dagarna när vi normalt har mest kunder.

Dagar med mycket folk:

1. Lönehelg (Lördag/Söndag)

2. Vanlig helg (Lördag/Söndag)

3. Fredag.

Dagar med mindre folk:

1. Måndag

2. Tisdag/Onsdag

Tider med mindre folk:

- Mellan 10-12 på vardagar.

Dessutom kan du minska trängseln genom att endast handla en person från varje hushåll.

Maximalt antal kunder per kvadrat

Enligt folkhälsomyndigheterna föreskrifter 2021-01-10 så gäller att det maximalt får vistas 500 personer inne på Fynda Varuhus. Denna restriktion är sedan 2021-07-15 borttagen.

Även om restriktionen är borttagen känns det kanske skönt för dig att veta att vi normalt ändå uppfyller kravet under 99% av alla dagar. Vi har 280 st parkeringsplatser för kunder och personal. Om alla parkeringsplatserna är upptagna och det åker 2 personer per bil i genomsnitt, så skulle det vara 560 personer inne i på Köpcentret totalt. Med tanke på att parkeringen normalt sett aldrig är helt full så kommer vi sällan upp i maxantalet under andra månader än Juli. Vi har installerat en kundräknare som räknar hur många kunder som är inne i butiken samtidigt. 

Övriga tips till våra kunder

1. Tänk igenom allt du behöver så att du handlar för en liten tid framåt istället för att göra många besök. 

2. Det ställe i en butik som flest människor tar på och därmed den potentiella största risken är knappsatsen vid kortbetalning. Om du väljer att betala med Swish behöver du inte röra den, utan endast den egen mobil. Man kan även lägga in betalkortet på Google/Samsung/Apple Pay och betala kontaktlöst. Tänk bara på att även rengöra mobilen med jämna mellanrum.


3. Rör inte dig i ansiktet medans du är inne i butiken och använd handsprit - finns vid in och utgång. Använd handsprit när du kommer in och handsprit när du går ut.


4. Om du måste hosta eller nysa, hosta alltid i armvecket, aldrig rakt ut eller i handen. Vänd dig bort ifrån andra människor.

5. Håll avstånd till personal och bekanta med minst 1,5 meter, men gärna 2 meter. Det är oftast inga problem alls, vi har stora ytor.

bottom of page